Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Σύρος: Στειρώστε τη γάτα σας με 35 ευρώ και βοηθήστε να στειρωθούν και αδέσποτες

Για 2η συνεχόμενη χρονιά και για 4η φορά η Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων ανακοινώνει την πραγματοποίηση της ‘Εβδομάδας Στειρώσεων Συριανών Γατιών ‘ η οποία θα πραγματοποιηθεί 22-26 Οκτωβρίου 2012. 

Η προσπάθεια αφορά στη στείρωση μεγάλου αριθμού γατιών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλο το προσωπικό της κλινικής, έμπειρο πλέον σε τέτοιες δράσεις, θα είναι αφοσιωμένο εκείνη την περίοδο στο να φέρει σε πέρας 200 στειρώσεις σε 5 ημέρες. 
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες μας μόνο για έκτακτα περιστατικά. 

Το πρόγραμμα αφορούσε αρχικά σε άστεγα γατιά αλλά δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθούν χρήματα για να στειρωθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός άστεγων γατιών το πρόγραμμα ‘άνοιξε’ και σε ιδιοκτήτες που έχουν αρκετές γάτες και για τους οποίους η στείρωση όλων των γατιών τους με τις κανονικές τιμές θα είναι οικονομικά επίπονη. 

Θα είμαστε σε θέση να στειρώσουμε και μεμονωμένες γάτες εφόσον οι ιδιοκτήτες τους είναι άνεργοι ή συνταξιούχοι. 

Για την 4η ‘εβδομάδα στειρώσεων’ έχουμε 150 θέσεις για γατιά ιδιοκτητών και 50 για αδέσποτα. Το κόστος είναι 35 ευρώ ανά γάτα. 

Η στείρωση είναι ο μόνος ενδεδειγμένος και πολιτισμένος τρόπος ελέγχου των γεννήσεων οι οποίες όταν γίνονται ανεξέλεγκτες έχουν σαν συνέπεια την ‘παραγωγή’ χιλιάδων μικρών γατιών, κυριολεκτικά αναλώσιμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων πεθαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

syroscats.blogspot.gr
Αναδημοσίευση απο www.adespoto.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More