Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Εντόπισαν και κατέσχεσαν τα σκυλιά που είχαν κρύψει από το παράνομο εκτροφείο Μαραθώνα

Μετά από πολλές μέρες έντονης αναζήτησης εθελοντές φιλόζωοι της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής - Σαρωνικού, ακολουθώντας πληροφορία από παλιό μέλος του Φιλοζωικού Ραφήνας ότι έχει δει στην Ραφήνα ''πολλά σκυλιά, πίνσερ, τσιουάουα και γουέστι'', κατάφεραν να βρουν τα 40 ζώα που είχαν εξαφανίσει οι παράνομοι εκτροφείς από τον άθλιο χώρο του Μαραθώνα και για τα οποία τότε είχε καθυστερήσει τραγικά η εντολή κατάσχεσης. 

Θυμίζουμε ότι το παράνομο εκτροφείο στο Μαραθώνα, με δεκάδες σκυλάκια να ζουν σε άθλιες συνθήκες ώστε να γεννούν κουτάβια που πωλούνται ακόμα και με τιμοκαταλόγους σε pet shops, είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο (2012) μετά από καταγγελία που έκανε η ιδιοκτήτρια του χώρου τον οποίο νοίκιαζε στον άνδρα και στη γυναίκα που είναι οι ιδιοκτήτες του ''εκτροφείου-πανσιόν-σχολής εκπαίδευσης'' και πολλών ακόμα που διαφήμιζαν στο Διαδίκτυο ενώ ουσιαστικά είχαν μόνο άθλια κλουβιά όπου κρατούσαν φυλακισμένα καθαρόαιμα ζώα και μίξεις αυτών. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του adespoto.gr με υπεύθυνη της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής - Σαρωνικού πληροφορηθήκαμε με ανακούφιση ότι ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ όλα τα σκυλιά και πλέον μοιράζονται σε σπίτια φιλοξενίας. 

Οι φιλόζωοι κινήθηκαν με συντονισμένες κινήσεις, επισκέφθηκαν το χώρο για τον οποίο είχαν την πληροφορία ότι βρίσκονται τα ζώα μετά την απομάκρυνσή τους απ το Μαραθώνα, απέναντι απ το ΝΤΑΟΥ Πεντέλης, βρήκαν τα ζώα, τα φωτογράφισαν, πήγαν στον εισαγγελέα και πήραν άδεια κατάσχεσης. 
Μάλιστα, οι αδίστακτοι για ακόμα μία φορά ιδιοκτήτες των ζώων δεν δίστασαν καταλαβαίνοντας τι συμβαίνει να προσπαθήσουν να απομακρύνουν τα ζώα, κυρίως θηλυκά (μάνες) που γεννούν και κουτάβια (που μπορούν να πωληθούν) από τον χώρο μέσω μίας...τρύπας στο συρματόπλεγμα, από το διπλανό σπίτι!!! 

Οι φιλόζωοι έσωσαν στην αρχή 24 ενήλικα σκυλιά ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να κατασχέσουν και 17 μάνες με τα κουτάβια τους. Τα 40 σκυλάκια είναι σώα αν και πιστεύεται ότι κάποια καθαρόαιμα Γιορκσαϊρ ή Πομεράνιαν μπορεί να βρίσκονται ακόμα στα χέρια των ''εκτροφέων'' ενώ τα 8 Σιχ Τσου που είχαν πρωτοδει στο Μαραθώνα και ήταν τα πρώτα που εξαφάνισαν, δυστυχώς δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Η αστυνομία αναζητά τόσο τον άνδρα όσο και τη γυναίκα για να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία. 

Στο χώρο του Μαραθώνα δεν είχαν βρεθεί απλώς σκυλάκια που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή σε άθλιες συνθήκες. Είχαν βρεθεί πτώματα αλυσοδεμένων ζώων, απομεινάρια (κόκκαλα) από πεθαμένα σκυλιά, ακόμα και κομμένο κεφάλι σκύλου. 
Όλα όσα φανερώνουν την απόλυτη εκμετάλλευση των ζώων και την πλήρη αδιαφορία για την φροντίδα τους, παρά το προφανές κέρδος που φέρνουν τα καθαρόαιμα κουτάβια που ανυποψίαστοι πολίτες αγοράζουν από αγγελίες στο Διαδίκτυο. 

Οποιοσδήποτε μπορεί να φιλοξενήσει κάποιο απ αυτά τα ταλαιπωρημένα ζώα, μπορεί να καλέσει στο 6976131680.

Αναδημοσίευση απο www.adespoto.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More