Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφιζόμαστε με το ζωάκι μας!!!

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ζώων το σωματείο αδέσποτων ζώων το Αδεσποτολόγιο σας καλεί να στείλετε από μια φωτογραφία με το ζωάκι ή τα ζωάκια σας, με σκοπό να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο ψηφιδωτό από φωτογραφίες ανθρώπων παρέα με τα ζωάκια τους στην Ευρώπη. 

Σε πείσμα των καιρών να δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ενότητας μεταξύ μας, αγάπης προς τα ζώα. Ένα μήνυμα ελπίδας. Να εμπνεύσουμε και άλλους ανθρώπους, να τους ενθαρρύνουμε να υιοθετούν τα κατοικίδιά τους υπεύθυνα και να φέρονται στα ζώα με σεβασμό. 

Τις φωτογραφίες σας μπορείτε να τις στείλετε ηλετρονικά στο adespotakia@gmail.com μεχρι τις 20/8/2013
 Το παζλ σκοπεύουμε να αναρτηθεί στο σύνταγμα την Παγκόσμια ημέρα των ζώων σε ένα χρόνο από σήμερα! Ραντεβού με την ελπίδα!

Λίγα λόγια για την παγκόσμια ημέρα των ζώων 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντολόγων στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. 
Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. 

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
 Από αυτό συμπεραίνουμε ότι τον προηγούμενο αιώνα οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να έχουν ανησυχίες για τα ζώα και το περιβάλλον. 

Μιλώντας για το παρόν, όπως το βιώνουμε για παράδειγμα στην Ελλάδα, μια πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, μοιάζει σαν ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να έχει γίνει τόσο εγωκεντρικό, ώστε να έχει χαθεί κάθε ισορροπία σεβασμού και η αξιοπρέπειας προς όλα τα υπόλοιπα είδη ζωής. Με το πέρασμα του χρόνου μοιάζει ο πλανήτης μας να γίνεται ένα μέρος αφιλόξενο, με συνθήκες διαβίωσης ολοένα λιγότερο ευνοϊκές για τα ζώα. 
Η απαξίωση της ζωής, οι μαζικές δηλητηριάσεις, οι θανατώσεις, οι βασανισμοί, οι δολοφονίες, οι εμπρησμοί, οι κακοποιήσεις ζώων, οι απάνθρωπες συνθήκες θανάτωσης κτηνοτροφικών ζώων, οι κλωβοστοιχίες, τα πειράματα, η εγκατάλειψη, ο περιορισμός, τα βαρελόσκυλα, τα πατημένα ζώα στο δρόμο, τα δεμένα και υποσιτισμένα ζώα, τα ζώα συλλεκτών, όλα αυτά είναι μόνο κάποιες από τις μορφές κακοποίησης των ζώων που επινόησε ο άνθρωπος. 

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, είναι δύσκολο να πει κανείς ποιός χρειάζεται περισσότερο τη σωτηρία, τα ζώα ή οι συνειδήσεις μας. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται πράξεις, πράξεις που να προέρχονται από εμάς τους ίδιους και όχι από κάποια ανώτερη αρχή. 
Είμαστε οι μικρές ψηφίδες του πολιτισμού, ενός πολιτισμού που δεν θέλουμε να σβήσει όσο δύσκολοι, άχαροι και σκληροί αν είναι οι καιροί. 
Θυμηθείτε τον αρχαίο μύθο της Πανδώρας. Η Πανδώρα κατέβηκε στη γη, όπου οι άνθρωποι ζούσαν ευτυχισμένοι δίχως αρρώστιες. Είχε μαζί της ένα κουτί το οποίο κατά παραγγελία των Θεών δεν έπρεπε ποτέ να ανοίξει. Εκείνη όμως γεμάτη περιέργεια το άνοιξε και τότε ξεχύθηκαν στον κόσμο όλες οι αρρώστιες, οι συμφορές και τα βάσανα. Όταν η Πανδώρα έκλεισε το σκέπασμα απέμεινε στο κουτί μόνο η Ελπίδα.
Αυτή την ελπίδα θέλουμε να σώσουμε πριν χαθούν τα πάντα, την ελπίδα ότι δεν χαθήκαμε, δεν χάσαμε την ανθρωπιά μας.

πηγή 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More