Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση κρουσμάτων λαθροθηρίας

 Τον τελευταίο καιρό καταφτάνουν στη Δράση για την Άγρια Ζωή όλο και περισσότερα τραυματισμένα από κυνηγετικό όπλο άγρια ζώα. 

Από τα τέλη μάλιστα Νοεμβρίου το ένα στα τρία ζώα που εισάγεται για νοσηλεία είναι πυροβολημένο. 
Από αυτά μόνο για μία Μπεκάτσα κι ένα Κιρκίρι (είδος πάπιας) επιτρέπεται το κυνήγι τους.
 Τα υπόλοιπα στην πλειονότητά τους είναι αρπακτικά πουλιά. Γερακίνες, Ξεφτέρια, Βραχοκιρκίνεζα αποτελούν τα συνήθη θύματα στόχοι.
Ανάμεσα σε αυτά την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η Δράση για την Άγρια Ζωή παρέλαβε ένα ασύνηθες και συνάμα πανέμορφο αρπακτικό πουλί, το Νανογέρακο.

 Πρόκειται για το μικρότερο γεράκι που εμφανίζεται το χειμώνα στη χώρα μας, όπου κατεβαίνει από το βορρά για να ξεχειμωνιάσει, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
 Το πουλί φέρει πολύ σοβαρά τραύματα και η πιθανότητα να καταφέρει να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον είναι πολύ μικρή.

 Ελπίζαμε ότι η οικονομική κρίση θα έκανε τον κάθε κυνηγό να σκεφτεί πως χρησιμοποιεί το όπλο του και να μην σπαταλάει τα σκάγια του στοχεύοντας προστατευόμενα είδη και μάλιστα αρπακτικά πουλιά που δεν τρώγονται και προφανώς τα χρησιμοποιεί μόνο για σκοποβολή. Δυστυχώς πέσαμε έξω.

 Η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων ή αδύναμων άγριων ζώων που βρίσκουν συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα.
Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με το ΕΚΠΑΖ που έχει την έδρα του στην Αίγινα.
Όποιος βρει κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή θέλει να συνδράμει εθελοντικά ή οικονομικά στην προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο 6979914852 ή να αναζητήσει πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: www.drasi-agriazoi.gr.

Πηγή www.drasi-agriazoi.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More