Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Κακοποιούσε σκυλιά πάνω σε πλοίο του Π.Ν. κατά τη διάρκεια της θητείας του

 Μπορεί να διωχθεί μόνο για τη δημοσιοποίηση του βασανισμού 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απευθύνθηκε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) καταγγέλλοντας εκείνον που κακοποίησε δύο σκυλιά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Ο δράστης Μ. Ξ. είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook βίντεο το Σεπτέμβριο του 2009 που αποδεικνύουν τις πράξεις του αυτές. 

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο 
Σε αυτά φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος ναύτης βρίσκεται πάνω στο ρυμουλκό «Οδυσσεύς Α-425» – που συνήθως είναι ελλιμενισμένο στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας – και αφού πιάνει διαδοχικά έναν μαύρο και έναν καφέ σκύλο από το κεφάλι και τη ράχη και τους πετάει στη θάλασσα, ενώ τουλάχιστον άλλοι δύο άντρες που παρακολουθούν τα κατορθώματα τραβάνε βίντεο. 

Λόγω της μη καθαρότητας της εικόνας δεν φαίνεται αν είναι ίδιο ή διαφορετικό ζώο, αυτό που κακοποιείται. 

Εκείνοι που βλέπουν τι συμβαίνει ακούγεται να λένε γελώντας «πάει ο Διομήδης, θέλει μπάνιο το σκυλάκι, θέλει το βρωμόσκυλο, ρίξ' το ρίξ' το από ψηλά» ή «άντε μαλάκα γρήγορα μην έρθει κανείς».  

Σε ένα ακόμα, που υπήρχε δημοσιευμένο στο προφίλ του ο ναύτης Μ.Ξ. πετάει φρούτα μέσα σ’ έναν κάδο στον οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένοι αρουραίοι. 

Φαίνεται - όπως καταγγέλλει η Π.Φ.Ο. - πως και πάλι διασκεδάζει βασανίζοντας ζώα ενώ θα ήταν αναμενόμενο να είχε κάποιο βαθμό αποστροφής προς τα τρωκτικά καθώς βρίσκονται μέσα σ’ έναν άδειο αλλά βρώμικο κάδο απορριμμάτων. 
Η ευχαρίστηση, που αντλεί ο Μ.Ξ. φαίνεται να αντλεί από αυτές τους τις πράξεις κάνει κάθε λογικό άνθρωπο να σκεφτεί ότι πολλά ζώα θα έχουν βασανιστεί από τα χέρια του, όμως αυτό είναι κάτι που δεν αποδεικνύεται αλλά συμπεραίνεται. 

 Η Π.Φ.Ο. έχει στείλει από τις 22 Μαρτίου 2013 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών καρέ – καρέ τα στιγμιότυπα, που αποδεικνύουν το έγκλημα. 

Μπορεί να διωχθεί μόνο για τη δημοσιοποίηση του βασανισμό.

Επειδή η κακοποίηση συνέβη το 2009 ή και νωρίτερα ο δράστης δεν μπορεί πλέον να διωχθεί γι’ αυτή, γιατί σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 4043/2012 («Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις») αυτά τα εγκλήματα μπαίνουν στο αρχείο.

Όμως η δημοσιοποίηση του υλικού αυτού στο διαδίκτυο είναι ένα διαρκές έγκλημα και γι’ αυτό μπορεί να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του έστω γι' αυτό. 

Σώος και αβλαβής ο σκύλος που κακοποιήθηκε από τον ναύτη το 2009

Στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας ζει ο σκυλάκος ο Διομήδης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μετά τη δημοσιοποίηση της κακοποίησης του η οποία έγινε από έναν ναύτη το 2009 πάνω στο ρυμουλκό «Οδυσσεύς Α-425».

Η Μαριάννα Χατζή, που εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό, είναι εξαιρετικά δραστήριο μέλος της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας και έχει συμβάλει δραστικά ώστε το Π.Ν. να φροντίζει τα αδέσποτα που ζουν στις εγκαταστάσεις του εντόπισε τον Διομήδη και τον φωτογράφισε μαζί με τον ανθυπασπιστή, που είχε χτες υπηρεσία.

Ευτυχώς αν και το ζώο πέρασε προφανώς πολλά στα χέρια κάποιων ναυτών εντούτοις τώρα φροντίζεται από φυσιολογικούς ανθρώπους, που δεν είναι κτήνη και δεν σπάνε πλάκα κακοποιώντας άλλα συναισθανόμενα πλάσματα.

πηγή zoosos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More