Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Κατερίνη: Γιατρός πέταξε κουταβάκια αλλά τον βρήκαν.

Του επιβλήθηκε «επιεικώς» πρόστιμο 300 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία

Στις 27 Μαρτίου στην Κατερίνη στην περιοχή της Χράνης βρέθηκαν μέσα σ’ έναν κάδο πεταμένα 5 κουτάβια νεογέννητα και 2 γατάκια επίσης νεογέννητα μέσα σε μια κούτα. Εκείνη, που τα εντόπισε κάλεσε το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», για να βρεθεί εκείνος που θα μπορούσε να τα κρατήσει ώστε να σωθούν. Τελικά οι φιλόζωοι εθελοντές κατάφεραν να βρουν φιλοξενία για τα μωρά προσωρινά τα οποία απαιτείται σε αυτή την ηλικία να ταΐζονται με μπιμπερό ανά μερικές ώρες.

Το ίδιο βράδυ οι φιλόζωοι που αναζητούσαν έναν αδέσποτο σκυλάκο σταμάτησαν τυχαία σ’ ένα σπίτι στην περιοχή της Χράνης, για να ρωτήσουν τους ενοίκους μήπως έχουν δει το ζώο.

Εκεί είδαν μια σκυλίτσα, η οποία φαινόταν πως είχε γεννήσει πολύ πρόσφατα και ρώτησαν τον άνδρα ο οποίος ήταν στην αυλή που είναι τα κουτάβια της. Εκείνος τότε τους είπε ότι τα πέταξε!

Τότε οι εκπρόσωποι του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» κάλεσαν αμέσως την προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης και τρεις δημοτικοί αστυνόμοι κατέφθασαν επί τόπου και έκοψαν πρόστιμο στον 48χρονο γιατρό (ακτινολόγο), ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι είχε πετάξει ζωντανά τα 5 κουτάβια.

Ο 48χρονος γιατρός αν και στην αρχή εξαπέλυσε απειλές προς τους φιλόζωους εντούτοις δέχτηκε – καθώς δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς – τα πέντε κουτάβια και τα δύο γατάκια να επιστρέψουν στην
σκυλίτσα.

Τελικά όλα τα μικρά απολαμβάνουν τα χάδια και το γάλα της μαμάς τους, που τους είναι απολύτως απαραίτητο, για να επιβιώσουν. Η σκυλίτσα δέχτηκε ως δικά της παιδιά και τα δύο γατάκια.

Στον γιατρό που είναι πολύ γνωστός στην Κατερίνη λόγω της ειδικότητας του επιβλήθηκε επιεικώς το πρόστιμο των 300 ευρώ αν και η νομοθεσία ορίζει 300 ευρώ επί όσα κουτάβια πέταξε, επιπλέον 300 ευρώ για παράβαση του άρθρου 5 παρ. ζ του νόμου 4039/2012 επειδή έβαλε το σκυλί του να γεννήσει, χωρίς να μπορεί να διατηρήσει τα κουτάβια και 300 ευρώ πρόστιμο για τη μη τοποθέτηση μικροτσίπ στο ενήλικο ζώο.

Το θηλυκό σκυλί μόλις συνέλθει από τη γέννα θα στειρωθεί από τον ιδιοκτήτη του – όπως ο νόμος ορίζει – θα τοποθετηθεί σε αυτό μικροτσίπ και θα επανελεγχθούν οι συνθήκες ευζωίας. Τα κουτάβια θα προωθηθούν για υιοθεσία όταν απογαλακτιστούν με τη βοήθεια του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ».

Σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος του γιατρού που θέλησε να εξοντώσει τα ζώα θα γίνει καταγγελία και στον Ιατρικό Σύλλογο. Οι εθελοντές του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» ευχαριστούν θερμά και την προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης και το προσωπικό για την άψογη συνεργασία αλλά και την γυναίκα που βρήκε και τα ζώα και τον εθελοντή που τα φιλοξένησε.

πηγή zoosos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More