Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Αξιέπαινη η προσπάθεια πυροσβεστών για τη διάσωση αλόγου στον Αλφειό

Με επιμονή και προσεκτικές κινήσεις, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα να σώσουν από βέβαιο πνιγμό ένα άλογο, το οποίο βρέθηκε να έχει κολλήσει σε βούρκο, στον Αλφειό. Η παρατητητικότητα ενός πολίτη, έδωσε την μεγάλη ευκαιρία στο άλογο και οι πυροσβέστες κατάφεραν να το σώσουν και να το ανασύρουν ταραγμένο μεν, αλλά ζωντανό.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε από πολίτη που έκανε κανό μέσα στο ποτάμι. Αυτός είδε το άλογο κοντά στην όχθη του ποταμού και ενημέρωσε. Άμεσα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση όπου οι πυροσβέστες δεν δίστασαν να μπουν μέσα στο ποτάμι, προσπάθησαν να κρατήσουν ψύχραιμο το άλογο και μετά από πολλές προσπάθειες το έβγαλαν από το βούρκο στον οποίο είχε πέσει και κολλήσει στην προσπάθειά του να πιει νερό. 

Την προσπάθεια των πυροσβεστών παρακολούθησαν κάτοικοι και καλλιεργητές στην περιοχή αλλά και ο ιδιοκτήτης του αλόγου που με αγωνία περίμενε να δει την κατάληξη της επιχείρησης. Τελικά δόθηκε ένα αίσιο τέλος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία απέδειξε για άλλη μια φορά τον πολλαπλό ρόλο της στην κοινωνία και τη μεγάλη προσφορά της σε αυτή.

Videoπηγή ilialive.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More