Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Θεραπευτική επαφή με σκύλους (Ηράκλειο Κρήτης 23/9/13 - 26/9/13)

Η σχέση μας με τα ζώα, ως δείγμα πολιτισμού

Μέλη της ομάδας 
"SAPT Hellas - Σκύλοι θεραπευτικής επαφής" 
σαλπάρουν για το Ηράκλειο Κρήτης στις 22/9 όπου και θα βρίσκονται μέχρι  τις 27 του μήνα για να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους και να φέρουν ανθρώπους με αναπηρίες σε επαφή με τους εκπαιδευμένους σκύλους της.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δ. Ηρακλείου που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Ηρακλείου σε συνεργασία με  την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Ν. Γενιάς του Δ. Ηρακλείου συμμετέχουν στο πρόγραμμα επισκέψεων της ομάδας επισκέψεων της SAPT Hellas.

Τη Δευτέρα 23/09 και την Τρίτη 24/09 ομάδα της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας SAPT Hellas θα ενημερώσει τα παιδιά των ΚΔΑΠ για 
  • το καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, 
  • την υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου και 
  • την ορθή συμπεριφορά που οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να επιδεικνύουμε απέναντι σε κάθε σκύλο, αδέσποτο ή δεσποζόμενο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο κατά το οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν και να θαυμάσουν τις ικανότητες πρώην αδέσποτων, πλήρως εμβολιασμένων κι εκπαιδευμένων σκύλων - συνοδών. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα στην Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς

Στα πλαίσια της ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με τη συμμετοχή του ΜΦΙΚ, της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης,του κλινικού ψυχολόγου Γιαγκιόζη Δημήτρη. Την εκδήλωση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Τσάκα και Μάριος Διονέλλης. 
Στις 18:00 ξεκινούν οι χαιρετισμοί και θα ακολουθήσουν ομιλίες, προβολές βίντεο κ.ά.

Με τη βοήθεια και τη συστράτευση επιχειρήσεων, οργανώσεων τοπικών ή μη, όλα τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής των εθελοντών είναι πλήρως καλυμμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο: 6979913007.

*Αρωγός αυτής της προσπάθειας είναι η SAPT HELLAS , αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εταιρεία ( Δράση για τα Αδέσποτα-Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας), που  σκοπό έχει την επαφή των παιδιών και των ομάδων ατόμων με ειδικές ανάγκες, με τους ειδικά εκπαιδευμένους θεραπευτικούς σκύλους ώστε να βιώσουν μία προσωπική επαφή μαζί τους.          

 H SAPT Hellas (Δράση για  τα Αδέσποτα-Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας, Αστική-Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2005 με τους εξής σκοπούς:
  • Να ενημερώσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τα παιδιά - και αυριανούς πολίτες της Ελλάδας - για την σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να τα ευαισθητοποιήσει σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων (Πρόγραμμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης»).
  • Να προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους των εθελοντών της (Πρόγραμμα «Pet-Assisted Therapy» ή «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής»).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται, στο φουαγιέ του Θεατρικού Σταθμού, σχολικά είδη και είδη τροφίμων μακράς λήξης για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη .


 πηγή sapt.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More