Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ακόμη μια αρκούδα θύμα τροχαίου

Νεαρή θηλυκή αρκούδα, βάρους 150 κιλών, που ήταν μάλιστα και μητέρα, εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή του παραλίμνιου επαρχιακού δρόμου στην Καστοριά.


Το ζώο βρισκόταν παραπλεύρως του δρόμου, μέσα σε θάμνους, χωρίς να είναι διακριτό από το οδόστρωμα. Έφερε εκδορές και πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι και στη λεκάνη, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατος προήλθε από πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ατύχημα είχε γίνει τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε αποχωρήσει χωρίς να αναφέρει το περιστατικό.

Η εικόνα των θηλών της αρκούσας μαρτυρούσε ότι θήλαζε μικρό ή μικρά. Πάντως, αν και έγινε έρευνα στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιο αρκουδάκι.
Τα αρκουδάκια ζουν με τη μητέρα τους δύο - τρία χρόνια και εάν χωριστούν μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε η επιβίωσή τους καθίσταται πολύ δύσκολη.

Το νεκρό ζώο απομακρύνθηκε με όχημα του δήμου Καστοριάς και μεταφέρθηκε σε ειδικό μέρος, όπου και έγινε η ταφή, σύμφωνα με τις υγειονομικές προβλέψεις του νόμου.

πηγή tvxs.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More