Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

O Δήμος Τρίπολης σχετικά με το θέμα των αδέσποτων στο Δήμο ενημερώνει


O Δήμος Τρίπολης σχετικά με το θέμα των αδέσποτων στο Δήμο  ενημερώνει:

Ο νόμος δεν επιτρέπει στο Δήμο να έχει καταφύγιο για τα αδέσποτα. Υποχρεούται να τα αφήνει ελεύθερα μετά από τις ιατρικές εξετάσεις και τη στείρωση.


Ο Δήμος Τρίπολης σύμφωνα με το νόμο έχει μόνο τη δικαιοδοσία να μαζεύει τα αδέσποτα και να τα κρατά για δέκα μέρες προκειμένου να γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις , εμβολιασμός και στείρωση. Μετά το διάστημα των δέκα ημερών δεν μπορεί να τα κρατήσει σε καταφύγιο και είναι υποχρεωμένος να τα αφήσει ελεύθερα.

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Μπούρας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ δήλωσε: 

"Ο Δήμος Τρίπολης είναι από τους πρώτους που έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Μέσα σε ένα χρόνο, έχουν μαζευτεί 210 αδέσποτα από την Τρίπολη, εκ των οποίων τα 115 είναι θηλυκά τα οποία και στειρώθηκαν. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους αν αναλογιστούμε ότι κάθε θηλυκό σκυλί γεννάει από πέντε κουτάβια τότε η πόλη μας γλίτωσε από αυτή τη διαδικασία 700 περίπου αδέσποτα.

Ο νέος νόμος δεν έχει καμία λογική αφού δεν επιτρέπει στο Δήμο να  έχει καταφύγιο για τα αδέσποτα. Στη δικαιοδοσία μας είναι μόνο οι ιατρικές εξετάσεις, ο εμβολιασμός και η στείρωση. Μετά πρέπει να τα αφήνουμε ελεύθερα. Επισημαίνουμε και εμείς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας με τα αδέσποτα και κατανοούμε τις διαμαρτυρίες  πολιτών καθώς υπάρχουν επιθέσεις σκύλων και μάλιστα και σε παιδιά. Γι αυτό και ως Δήμος  έχουμε  απευθυνθεί στην Εισαγγελία και στην ΚΕΔΕ για να βρεθεί μια λύση.

Να ενημερώσω επίσης ότι γίνονται και προσπάθειες να οργανωθεί ένα Φιλοζωικό σωματείο  αφού η πόλη δεν αντέχει άλλα κρούσματα από επιθέσεις σκύλων."

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More