Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Τρίτη χρονιά του προγράμματος στείρωσης άστεγων ζώων Αττικής.

Για τρίτη χρονιά η WIND, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Στην Πράξη», στηρίζει την προσπάθεια φροντίδας προς τα «άστεγα» ζώα και σε συνεργασία με την Animal Action (πρώην Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων- GAWF) συνεχίζουν το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Αττική. 

To πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια 3 μηνών –έως το τέλος του 2013- και ξεκίνησε συμβολικά στις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα των ζώων, προβλέπει τη στείρωση άστεγων ζώων που κυκλοφορούν σε περιοχές της Αττικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2011 το πρόγραμμα έχει στειρώσει 210 σκυλάκια και γατάκια και στόχος είναι και φέτος να στειρωθεί αντίστοιχος αριθμός ζώων συμβάλλοντας έτσι στην μείωση του μεγάλου αδέσποτου πληθυσμού που παρατηρείται στην Αττική. 

Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης των αδεσπότων. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από ένα αστείρωτο, αδέσποτο ζώο μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 νέα αδέσποτα σε 5 χρόνια! 

Η ενέργεια αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή των φιλοζωικών σωματείων που δρουν στην Αττική με ομάδες εθελοντών και είναι υπεύθυνα για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των ζώων στις κινητές κτηνιατρικές ομάδας ή στις συνεργαζόμενες κτηνιατρικές κλινικές, που συνεργάζονται με την Animal Action.

Όπως κάθε χρόνο, τοπικά φιλοζωικά σωματεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Φέτος όμως, πάρθηκε η πρωτοβουλία να βοηθήθουνε και φιλόζωοι που μάχονται για την προστασία των αδέσποτων ζώων εκτός οργανωμένων φιλοζωικών σωματείων.

Προσφέρονται λοιπόν 50 δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων γατών. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής για τους εθελοντές φιλόζωους είναι οι εξής:

- Να φροντίζουν μεγάλο αριθμό γατών στην Αθήνα ή στον Πειραιά (μεγαλύτερος από πέντε γάτες) σε καθημερινή βάση
- Να είναι διατεθειμένοι να στειρώσουν –κατά προτεραιότητα- τα θηλυκά ζώα και να τα μεταφέρουν στους κτηνίατρους με τους οποίους συνεργαζόμαστε 
- Να στείλουν εκ των προτέρων φωτογραφίες της αποικίας που φροντίζουν και να είναι διατεθειμένοι να φωτογραφίσουν τα ζώα αφότου έχουν στειρωθεί

Αν είστε εσείς ένας τέτοιος εθελοντής ή αν γνωρίζετε κάποιον που ασχολείται με τις γάτες και χρειάζεται βοήθεια, τότε παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την  Animal Action.

Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει ιδιόκτητες γάτες.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More