Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάριο “Ανθρωποι & Ζώα: Συγκάτοικοι στην ίδια πόλη”, Θεσσαλονίκη, 22 & 23 Νοεμβρίου

Tο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 23 Νοεμβρίου με τίτλο «Άνθρωποι και ζώα: Συγκάτοικοι στην ίδια πόλη» από το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού, ήταν στόχος και επιθυμία μας από παλιά.

Από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας του Φιλοζωικού Σωματείου Προστασία Αδέσποτων ζώων «η ΑΓΑΠΗ», με επισκέψεις στα σχολεία προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τα παιδιά, ιδιαιτέρα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τα ζώα και τον σεβασμό που οφείλουμε σε αυτά. Επειδή όλοι μας γνωρίζουμε ότι το μέλλον αυτού του πλανήτη θα εξαρτηθεί από τον τρόπο της εκπαίδευσης τους.

Στην πορεία, όμως, του παιδαγωγικού μας προγράμματος διαπιστώσαμε, ότι εάν ο εκπαιδευτικός δεν έχει γνώση και ευαισθησία στο δύσκολο θέμα των αδέσποτων ζώων, δεν μπορεί να μεταφέρει τα σωστά μηνύματα στα παιδιά.

Οι προσπάθειες λοιπόν δικαιώθηκαν και αυτό το σεμινάριο ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή ενημέρωσης των εκπαιδευτικών επάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Συμμετοχή θα έχουν και άλλες οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα οικολογίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε κατ’ αρχάς το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού για τη διοργάνωση, αλλά και τους δικούς μας εισηγητές, την Κική Δημητριάδου, εξαίρετη νηπιαγωγό και συγγραφέα, την Μελίτα Λαζαράτου, ειδικό συμπεριφοράς ζώων, η οποία θα ταξιδεύσει από την Κρήτη, και τον κτηνίατρο Κυριάκο Αγαθαγγελίδη, ο οποίος πάντα πρόθυμα προσφέρει τις γνώσεις του.


H ανακοίνωση του Φ. Σωματείου η Προστασία Αδέσποτων Ζώων "Η Αγάπη" για το Σεμινάριο: http://www.love4pets.gr/archives/6724#more-6724

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More