Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Έσερνε τον σκύλο πάνω στην άσφαλτο

Αναδημοσίευση απο zoosos.gr
Σοβαρά τραυματισμένο στην άκρη του δρόμου στην περιοχή Παπαδάτες Μακρυνείας εντοπίστηκε χθες το σκυλί, που βλέπετε από μέλος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου (Φ.Ο.Α.). Το ζώο κείτονταν εκεί επί δύο μέρες γεμάτο πληγές στο σώμα του, αφού κάποιος το είχε δέσει από τα πόδια με σύρμα και το έσερνε στην άσφαλτο με το αυτοκίνητο του.

Κάτοικος της περιοχής, που βρήκε το πληγωμένο σκυλί νοιάστηκε και ενημέρωσε τις εθελόντριες της Φ.Ο.Α. έτσι η Ελένη Κ. έσπευσε επί τόπου. Το ζώο μεταφέρθηκε αρχικά στον κτηνιατρείο Ιωάννη Φαρμάκη, ο οποίος φρόντισε τις πληγές του μικρόσωμου αρσενικού σκυλάκου, που είναι και αποστεωμένος. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από την τριβή φαίνονται τα οστά του ζώου. Το σκυλί από χθες παίρνει τα φάρμακα που πρέπει, τρώει κανονικά για να συνέλθει και φιλοξενείται στο σπίτι της εθελόντριας.

Το www.zoosos.gr επικοινώνησε με την Ιωάννα Μπάκα η οποία μας εξήγησε εκ μέρους του Φ.Ο.Α. πως ο άνδρας που τους ενημέρωσε για το ζώο άκουσε τους κατοίκους τους χωριού να συζητάνε για το θέμα αλλά δεν είδε ο ίδιος τον δράστη.

Προφανώς πρόκειται για έναν ακόμα ανισσόροπο, που θέλει να λέγεται άνθρωπος, ο οποίος καφιέται για το «κατόρθωμα» του στους συγχωριανούς του. Δεν θα βαρεθούμε να γράφουμε και να υποστηρίζουμε πως η σιωπή σε αυτά τα εγκλήματα είναι ξεκάθαρα συνενοχή και ότι όποιος είναι επικίνδυνος για τα ζώα είναι επικίνδυνος για τα άτομα του δικού του είδους!

πηγή zoosos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More