Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Χανιά: Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων

Συνολικά δεκατέσσερα ζώα βρέθηκαν δηλητηριασμένα στην περιοχή Κάτω Πύργος στα Περιβόλια Χανίων!

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, που φρόντιζαν και τάιζαν τα αδέσποτα γατιά, αλλά και με τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων, τα ζώα βρήκαν οικτρό θάνατο από δραστικό δηλητήριο και συγκεκριμένα από “οργανοφωσφορικά – καρβαδιμικά φάρμακα”.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ασυνείδητοι δηλητηριάζουν ζώα στην ίδια περιοχή, καθώς πέρυσι τον Ιανουάριο είχαν ρίξει δηλητήριο θανατώνοντας με αργό τρόπο εννέα γατιά.

Επίσης, πριν ένα μήνα στην ίδια γειτονιά, κάποιος είχε πυροβολήσει με αεροβόλο όπλο ένα ακόμη ζώο, το οποίο έμεινε παράλυτο και του έγινε ευθανασία, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων.

Τα ζώα βρήκε νεκρά, τόσο μέσα στην αυλή του σπιτιού της, όσο και στους γύρω δρόμους, η κάτοικος της περιοχής, εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο κα Νίκη Τζιτζικαλάκη.

«Σηκώθηκα στις 8 το πρωί και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού μου ανύποπτη, τα είδα ψόφια. Μέτρησα δεκατέσσερα γατιά νεκρά, σκορπισμένα στη γύρω περιοχή. Εχω και εγώ γατιά στο σπίτι μου και δεν ξέρω εάν έχουν πάθει κάτι», ανέφερε.

«Πήγα στην κτηνίατρο, περιέγραψα τα συμπτώματα των ζώων και σύμφωνα με την γνωμάτευσή της -τόσο της ίδιας όσο και ενός ακόμη κτηνιάτρου- πρόκειται για πολύ δραστικό δηλητήριο. Αρα δεν έγινε τυχαία, κάποιος το έριξε σκόπιμα για να τα δηλητηριάσει», ανέφερε η κα Τζιτζικαλάκη και πρόσθεσε:

«Κάποιοι έκαναν παράπονα πως τους ενοχλούσαν τα γατιά, γιατί σκάλιζαν τους κήπους τους! Τί άλλο να έκαναν τα γατιά; Ισα ίσα που έτρωγαν τα ποντίκια της γειτονιάς.

«Είναι θέμα ανθρωπιάς. Τον σεβασμό για τη ζωή, οποιαδήποτε μορφής ή τον έχεις ή δεν τον έχεις. Γεννιέσαι ή δε γεννιέσαι με αυτόν. Δεν τον αποκτάς στην πορεία.

Οσο για την Πολιτεία όχι μόνο είναι υποχρέωσή της να περιθάλπει τα αδέσποτα ζώα, αλλά από τη στιγμή που παίρνει ευρωπαϊκούς πόρους μέσω προγραμμάτων, τί κάνει για αυτά;

Υποκαθιστούμε εμείς την Πολιτεία, επειδή δεν μπορούμε να βλέπουμε ένα ζωντανό πλάσμα να περιφέρεται, να πεινάει και να πεθαίνει από την πείνα μπροστά μας. Μας τιμωρούν κιόλας γι’ αυτό; Που τα ταΐζουμε και τα φροντίζουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τζιτζικαλάκη.

Πηγή creteplus.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More