Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Ρόδος: Έκοψε τα αυτιά του κουταβιού του με ψαλίδι

Αναδημοσίευση απο adespoto.gr
Μία ακόμα τραγική περίπτωση κακοποίησης κουταβιού που κάποιος ανεγκέφαλος θεώρησε ότι πρέπει να έχει..κομμένα αυτιά.

Ο σύλλογος Τυχερές Πατούσες ενημερώθηκε για το άθλια κακοποιημένο κουτάβι στις 20/11/13 και έσπευσαν στον εισαγγελέα για να πάρουν άδεια κατάσχεσης του ζώου. Πλέον είναι στα χέρια τους, ασφαλής.

Είναι 60 ημερών και ο ιδιοκτήτης του θεώρησε ότι πρέπει να έχει κομμένα αυτιά. Πήρε ένα ψαλίδι και προκαλώντας αφόρητο πόνο και αιμορραγία προφανώς στο ζώο, του τα πετσόκοψε.

Ο μικρός Λίνο ελπίζει ο΄τι θα βρει ένα σπίτι που θα τον αγαπήσουν.

Όποιος ενδιαφέρεται να τον υιοθετήσει ή να συνεισφέρει στα κτηνιατρικά του έξοδα, μπορεί να επικοινωνήσει με το luckypawsrhodes@yahoo.gr.

Το adespoto.gr είχε αναδείξει παλιότερα μία ακόμα τραγική κακοποίηση κουταβιού από ανήλικο που του έκοψε τα αυτιά με ψαλίδι, στην Κρήτη. Το ίδιο όμως έχει συμβεί πρόσφατα και στην Αλεξανδρούπολη. Βλέπετε το ''έθιμο'' - χωρίς κανέναν ιατρικό λόγο- να κόβουν κάποιοι αυτιά και ουρές σε κάποιους σκύλους ράτσας μεταφράζεται από κάποιους ανεγκέφαλους σε κάτι που δεν είναι κακό,άρα μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους αν δεν έχουν να πληρώσουν τον κτηνίατρο, παρότι βέβαια είναι κάτι που έχει απαγορευθεί. 

Χρειάζονται αυστηρές ποινές και πρόστιμα αλλά και κατασχέσεις ζώων για όσους επιλέγουν να ακρωτηριάζουν τα φυσικά άκρα του ζώου τους, χωρίς ιατρικό λόγο.
Πηγή adespoto.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More