Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Κύπρος: Βρέθηκε κρεμασμένη γάτα στη περίφραξη του ΡΙΚ, άκρως αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας!

Για «απίστευτη διαστροφή» έκανε λόγο ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας Γάτων

Η κρατική ραδιοτηλεόραση της Κύπρου δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα προβλήματα βιωσιμότητας της, αλλά εδώ και χρόνια ζει και έναν «πόλεμο» για τις γάτες που κατοικοεδρεύουν στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ. Πολλοί υπάλληλοι εκφράζουν παράπονα για τον πολλαπλασιασμό των γατών που κυκλοφορούν στο ΡΙΚ και υποστηρίζουν ότι για αυτό ευθύνονται συναδέλφοι τους που τις συντηρούν. 

Ο πόλεμος αγρίεψε καθώς άγνωστοι κρέμασαν μια γάτα στην εσωτερική περίφραξη του ΡΙΚ ακριβώς έξω από τα παράθυρα του Τμήματος Ειδήσεων όπου εργάζονται οι δημοσιογράφοι.

Όπως καταδεικνύει το φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, η γάτα  ήταν κρεμασμένη με σύρμα από τα κάγκελα της εσωτερικής περίφραξης απέναντι από το τμήμα ειδήσεων του ΡΙΚ!


"Ελπίζουμε ότι αυτό το περιστατικό δεν θα περάσει απαρατήρητο και ασχολίαστο ούτε από τη Διεύθυνση ούτε από τους εργαζομένους στο ΡΙΚ και ότι θα διεξαχθεί άμεσα έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι αυτής της απίστευτης διαστροφής".

"Ελπίζουμε", συνεχίζει η ανακοίνωση, "οι δράστες να μην ανήκουν στο προσωπικό του ΡΙΚ, διότι θα είναι πραγματικά τραγικό στο χώρο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να υπάρχουν άτομα που να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο".

"Τέτοια βάρβαρα και μακάβρια μηνύματα", δηλώνει ο Σύνδεσμος, "είναι απαράδεχτο να εκπέμπονται από οπουδήποτε και πολύ περισσότερο από το χώρο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Θα είμαστε σε αναμονή για να ακούσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που ελπίζουμε ότι θα διατάξει η διεύθυνση του ΡΙΚ.".

Η είδηση, για την σοκαριστικά ειδεχθή αυτή πράξη, έχει προκαλέσει οργή όχι μόνο στους ευαισθητοποιημένους φιλόζωους πολίτες, αλλά σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Τέτοιες κτηνώδεις πράξεις δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές από κανέναν και για κανένα λόγο!

Με νέα του επιστολή που απέστειλς προς τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ μαζί με φωτογραφίες, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας Γάτων, ζητά να διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι της αποτρόπαιης πράξης.

Στη νέα ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι

"παρά την αρχική πληροφορία που είχαμε ότι το γατί ξεκρεμάστηκε από την περίφραξη του ΡΙΚ, όπως ενημερωθήκαμε το Σάββατο το βράδυ παρέμενε κρεμασμένο μέχρι εκείνη την ώρα", προσθέτοντας ότι "εκπρόσωπος του Συνδέσμου με τη συνοδεία αστυνομικού πήγε στην περιοχή και κατέβασε το γατί".

Αναφέρει ότι "όπως φάνηκε το γατί ήταν αποστεωμένο που σημαίνει ότι ήταν νεκρό εδώ και καιρό. Είναι αδύνατο να διαπιστώσουμε τα αίτια του θανάτου του, αν ήταν κακοποίηση ή φυσικά αίτια, αλλά το γεγονός παραμένει, ότι αυτή η αποτρόπαια πράξη δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη".

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας Γάτων αναφέρει επίσης ότι "πολλοί εργαζόμενοι στο ΡΙΚ επικοινώνησαν μαζί μας εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία τους για αυτή την μακάβρια και αποτρόπαια πράξη και ζητούν όπως γίνει έρευνα για να βρεθούν οι ανεγκέφαλοι που ευθύνονται για αυτό το περιστατικό ώστε να μην εκτίθενται όλοι όσοι εργάζονται στο Ίδρυμα".
Ακολουθούν  ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ της αποτρόπαιας ενέργειας


πηγές
www.protothema.gr
Email: cat.paws.cy@cytanet.com.cy
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More