Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Δράμα: Άμεση παρέμβαση για δύο σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Φίλων των Ζώων Δράμας, σε χωριό της Δράμας τις 16/12/13 η κ. Δ.Κ διαπίστωσε την "ύπαρξη" δύο σκυλιών σε άθλια κατάσταση διαβίωσης.

Ένα μπόξερ και ένα ροτβάιλερ, δύο σκύλοι μέσα σε έναν χώρο στρωμένο με ακαθαρσίες, στην κυριολεξία χωρίς να υπάρχει σπιθαμή χώρου καθαρού να ξαπλώσουν. Το σώμα του μπόξερ σε πολλά σημεία ήταν σκέτο δέρμα και ξυόταν συνεχώς! Μια τραγική κατάσταση που δείχνει καθαρά ότι τα δύο έχουν να βγουν από το κλουβί πολύ καιρό ή ότι ο ιδιοκτήτης τους αδιαφορεί πλήρως για την ύπαρξή τους. 

Η κ. Δ.Κ προς τιμήν της δεν αποσιώπησε το γεγονός, στην ταλαιπωρία των δύο σκύλων. Ενημέρωσε για την κατάσταση των δυο σκύλων τους Φίλους των Ζώων Δράμας και κατήγγειλε άμεσα το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Προσοτσάνης στην Δράμα.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του Αστυνομικού τμήματος στον χώρο όπου τα δύο ζώα ταλαιπωρούνταν από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη τους. 

Ο ιδιοκτήτης την ίδια ημέρα πήγε τον έναν σκύλο σε κτηνίατρο όπου διαγνώστηκε λεισμάνια, προσκόμισε τα βιβλιάρια των δύο σκύλων στο αστυνομικό τμήμα και υποσχέθηκε ότι τα δυο κλουβιά θα καθαριστούν και ότι από εδώ και πέρα θα ζουν τα δύο ζώα σε σωστό περιβάλλον.

Από το αστυνομικό τμήμα Προσοτσάνης ενημέρωσαν ότι του επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ για την μη ευζωία των σκύλων και συντάχθηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Δράμας .

Οι Φιλοι των Ζώων Δράμας θέλουν μέσα από την καρδιά τους να ευχαριστήσουν την κ. Δ.Κ για την επώνυμη καταγγελία που έκανε στο αστυνομικό τμήμα. Την τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν γύρισε την πλάτη στην εικόνα των δύο ταλαιπωρημένων σκύλων.

Πρόσφατο γεγονός με επώνυμη καταγγελία για κακοποίηση ζώων υπήρξε και στις 11-10-2013 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.125116700996645.1073741976.105733319601650&type=3

Επίσης ευχαριστούν τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Προσοτσάνης για την σοβαρότητα με την οποίο αντιμετώπισε την καταγγελία.

Φυσικά θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης και θα ελέγξουν την κατάσταση διαβίωσης των δύο σκύλων .

Παρακαλούν τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δύο κυρίων και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν επώνυμα οποιαδήποτε κακοποίηση ζώων. Μόνο έτσι θα σταματήσει η ταλαιπωρία και η κακοποίηση ζώων από ανεύθυνους ιδιοκτήτες. 
Ο σύλλογος θα συμπαρασταθεί σε κάθε περίπτωση όποιον θελήσει να καταγγείλει επώνυμα.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More