Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Δεκάδες τα νεκρά ζώα από φόλες στο Δήμο Μονεμβασίας

Με επιστολή παρενέβη η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στο δήμαρχο Μονεμβασίας Η. Τριχείλη, εκφράζοντας την ανησυχία των δημοτών της πόλης, για τη διάσταση που έχει λάβει η επαναλαμβανόμενη κακοποίηση και θανάτωση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Παράλληλα, αναφέρει την εξαφάνιση όλων των άτυχων ζώων που δηλητηριάστηκαν την 15η Νοεμβρίου στις περιοχές των Μολάων, Ελιάς και Μονεμβασιάς, καθώς και την αδυναμία του Φιλοζωικού συλλόγου Μονεμβασίας να φιλοξενήσει αδέσποτα ζώα λόγω πληρότητας.

Η Ομοσπονδία καταδικάζει κάθε παράνομη, σύμφωνα με τον νόμο, ενέργεια ενάντια στα ζώα και εκφράζει την δυσαρέσκεια των δημοτών για την ελλιπή μέριμνα του δήμου όσο αφορά στην προστασία τους. Δεν διστάζει μάλιστα να κοινοποιήσει την πεποίθηση των κατοίκων πως στην αποτρόπαια αυτή πράξη εμπλέκονται υπάλληλοι του δήμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν σας κρύβουμε ότι οι δημότες σας είναι πεπεισμένοι ότι τις φόλες τις τοποθετεί ο Δήμος, εννοώντας βεβαίως υπαλλήλους της καθαριότητας και της συγκομιδής απορριμμάτων». Αντίληψη η οποία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι λογική αν αναλογιστεί κανείς πως στο Δήμο Μονεμβασίας πέρσι «πάνω από 20 δεσποζόμενα ζώα έχασαν τη ζωή τους, και άγνωστο πόσα αδέσποτα, από το φονικό χέρι κάποιου».

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, ο Δήμος ερχόμενος σε επικοινωνία με τον Φιλοζωικό σύλλογο Μονεμβασιάς δήλωσε ότι υπήρχαν πολλά παράπονα από τον κόσμο για τα αδέσποτα των Μολάων και συγκεκριμένα για κάποιο σκύλο που είχε πληγές στα μάτια του. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς απάντησε ότι έχει κάνει άπειρες προσπάθειες να πιάσει το συγκεκριμένο ζωάκι ώστε να του παρασχεθεί άμεση ιατρική φροντίδα αλλά το ζώο δεν πιάνεται. Όσο για τα υπόλοιπα, ο Φιλοζωικός αδυνατούσε να τα μαζέψει γιατί στον χώρο φιλοξενίας του δεν υπήρχε θέση για άλλα αδέσποτα.

Μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία στην επιστολή της, σημειώνει: 
«Αντιλαμβάνεστε, πως αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία, ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ειδικά σε έναν τόσο δημοφιλή παγκοσμίως δήμο, δεν αρμόζουν εικόνες ντροπής νεκρών ζώων από φόλα, οι οποίες σίγουρα θα κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Νόμο 4039/2-2-2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους τιμωρούνται με υψηλές ποινές φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα. Ζητάμε λοιπόν, κατόπιν έντονης ανησυχίας συνδημοτών σας, να μεριμνήσετε και να εκδώσετε ανακοίνωση αποτροπής τέτοιου εγκλήματος, υπενθυμίζοντας στους δράστες τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη πως οι συμπολίτες σας επαγρυπνούν και θα αναζητήσουν ευθύνες».

Σε κάθε περίπτωση, οι φιλόζωοι επισημαίνουν στη δημοτική αρχή ότι «η σιωπή σημαίνει συνενοχή σ’ ένα ήδη προμελετημένο έγκλημα».

ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ !!! ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΛΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ. 

Πηγή lakonikos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More