Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Κίνα: Aκτιβιστές έσωσαν 2800 γάτες από το δρόμο προς το σφαγείο

Ακτιβιστές στην Κίνα πρόλαβαν και έσωσαν 2.800 γάτες από το να καταλήξουν στα τραπέζια εστιατορίων

Αυτή την εβδομάδα, περίπου 30 ακτιβιστές στο Γουχάν, Κίνα μπλόκαραν το δρόμο ενός φορτηγού που μετέφερε πάνω από 2.800 γάτες που προορίζονταν για το νότο όπου η κουζίνα της γάτας δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.

Οι γάτες ήταν πιθανό να πωλούνταν ως κρέας σε εστιατόρια. Η τροχαία του Wuhan τελικά εμπόδισε το όχημα. Ο οδηγός του φορτηγού είναι υπό διερεύνηση για την χρησιμοποίηση πλαστής άδειας καραντίνας για να μεταφέρει τις γάτες. Η ένωση προστασίας των ζώων στο κέντρο της πόλης είπε ότι οι γάτες θα διασωθούν.

Η πράξη του κοινωνικού ακτιβισμού είναι μέρος ενός μικρού αλλά εκκολαπτόμενου κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων σε μια χώρα που συνήθως επικρίνεται από διεθνείς οργανώσεις για το εμπόριο ζώων, καθώς και την βάρβαρη μεταχείριση των ζώων στους ζωολογικούς κήπους, τα αγροκτήματα χολής, ή απλά ο βασανισμός στους δρόμος. Τον Νοέμβριο, ομάδες διάσωσης ζώων έσωσαν 600 γάτες στο δρόμο σε έναν παράνομο αγοραστή. Πέρυσι, Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου ξεκίνησαν διαδικτυακές εκστρατείες κατά την καλλιέργεια χολής της αρκούδας.

Η αλλαγή μπορεί να είναι εν μέρει επειδή η ιδιοκτησία κατοικίδιου ζώου βρίσκεται σε άνοδο στην χώρα. Η Euromonitor προβλέπει ότι η Κίνα θα συνεχίσει να είναι μια από τις οκτώ ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές φροντίδας κατοικίδιων ζώων στον κόσμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η Κίνα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων στον κόσμο, αλλά ο απόλυτος αριθμός των γατών κατοικίδιων ζώων, καθώς και σκύλων, είναι ακόμα υψηλό. Η Κίνα είναι το σπίτι για 51 εκατ. κατοικίδιες γάτες και σκυλιά, ακριβώς πίσω από τη Βραζιλία με 52 εκατ. και τις ΗΠΑ, όπου οι οικογένειες κατέχουν σχεδόν 170 εκατομμύρια γάτες και σκύλους.

on-news.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More