Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Επιτέλους δικαίωση για τις 3 αδικοχαμένες ψυχούλες της Κερατέας!

Επιτέλους μετά την ταλαιπωρία 2 αναβολών, η δικαίωση ήρθε εχθές, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στο β' τριμελές εφετείο, για τις 3 ψυχούλες που βρήκαν τραγικό θάνατο από τον Ι. Κ., ο οποίος με το αυτοκίνητό του αποφάσισε να τους στερήσει τη ζωή.

Πρόκειται για την υπόθεση ενός άνδρα που σκότωσε με δόλο και εν ψυχρώ με το αυτοκίνητό του 2 σκυλιά και τραυμάτισε βαρύτατα ένα τρίτο (το οποίο δυστυχώς υπέκυψε απο τα τράυματά του στην πορεία), αφού είχε εξαπολύσει απειλές κατά της ζωής τους, την προηγούμενη ημέρα, στην κηδεμόνα τους!  

Μια υπόθεση όπου η πρόεδρος εφέτης και η εισαγγελέας έδωσαν την αρμόζουσα σημασία, χωρίς να δώσουν κανένα ελαφρυντικό  στον δράστη.
Η ποινή που δόθηκε είναι 1 χρόνος φυλάκισης με 3ετή αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, συν 110%  προσαύξηση (όπως η πρωτόδικη απόφαση), συν 570 ευρώ τα διαδικαστικά έξοδα.


Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Την Πεμπτη, 23 Φεβρουριου 2012, στις 17.30 ειδοποιήθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο της Κερατεας <Προκρις> από τον πρόεδρο οικισμού της περιοχής Κερατεας οτι κάτοικος ευρισκόμενος σε κατάσταση πιθανόν μέθης, με υπερβολική ταχύτητα, παρέσυρε με το αυτοκίνητο του με δόλο 3 σκυλάκια. 

Τα μέλη του σωματείου, φτάνοντας στον τόπο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, αντίκρισαν ένα μεγαλόσωμο σκυλάκι ήδη νεκρό, αιμόφυρτο, το οποίο σκοτώθηκε ακαριαία και ένα κουτάβι περίπου 5 μηνών το οποίο χαροπάλευε για να επιβιώσει με εσωτερική αιμορραγία. Κλήθηκε κτηνίατρος άλλα και το δεύτερο σκυλάκι τελικά απεβίωσε! 

Τα σκυλάκια είχαν κηδεμόνες (ιερέας, με τη γυναίκα του) άτομα φιλόζωα, ( το ένα άτομο ήταν παρόν και μπροστά της συνέβη το γεγονός).

Ο Γ. Κ. κάτοικος του οικισμού, την προηγούμενη μέρα είχε απειλήσει την κηδεμόνα των ζώων οτι θα τα σκοτώσει. Έτσι το απόγευμα της Πέμπτης όταν η κηδεμόνας βρισκόταν στο δρόμο, παρέα με τα σκυλιά της (τσοπανοσκυλα), ο δράστης πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και τα παρέσυρε και τα 3! Το τρίτο είναι βάρια τραυματισμένο!

Το σωματείο Προκρις κάλεσε το αστυνομικό τμήμα της Κερατεας, το οποίο αναζήτησε τον δράστη προκείμενου να τον συλλάβει με τη διαδικασία του αυτοφωρου, κάτι που εκείνη τη μέρα δεν κατέστη δυνατό. Έγινε καταγγελία τόσο από την κηδεμόνα ,όσο κι από το σωματείο! 
 Την Παρασκευή ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφωρου, το Σάββατο μεταφέρθηκε στη εισαγγελία.


Διαβάστε επίσης παλιότερη σχετική αναφορά 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More