Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Οφείλουμε να σώσουμε το μωρό δελφινάκι "albino"

Αυτό είναι ένα μωρό δελφινάκι "albino" (αλφικό), κάτι που στη φύση παρατηρείται πάρα πολύ σπάνια.

Εντοπίστηκε στις 17 Ιανουαρίου 2014 , καθώς κολυμπούσε κοντά τη μαμά του , μαζί με ένα "super pod" διακοσίων και πλέον δελφινιών, έξω από τον όρμο του διαβόητου Ταϊτζί της Ιαπωνίας.

Το κοπάδι εγκλωβίστηκε μέσα στον όρμο, προκειμένου να ακολουθήσει η επιλογή για τα δελφινάρια, και μετά η σφαγή.


Αυτό το δελφινάκι ήταν το πρώτο που διάλεξαν για να περάσει τη ζωή του στην αιχμαλωσία, και ήδη τώρα αποτελεί ζωντανό έκθεμα στο Μουσείο Φαλαινών (Taiji Whale Museum).


Η τρομερή επιχείρηση της σφαγής και αιχμαλωσίας έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, και για πρώτη φορά η Αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε τον αποτροπιασμό της, μέσω της πρέσβειρας στην Ιαπωνία, Caroline Kennedy.


 Μετά από χιλιάδες διαμαρτυρίες, η σελίδα του @Taiji Whale στο Facebook έπεσε!

Τα "albino" όλων των ειδών είναι άτομα με ιδιαίτερες ευαισθησίες και μειωμένες αντιστάσεις, ιδίως στην επίδραση των ηλιακών ακτίνων, καθώς το δέρμα τους δεν έχει καθόλου μελανίνη. Όπως διαβάσαμε και στην περιγραφή της "βιτρίνας" του μουσείου (πριν πέσει η σελίδα)**, αυτό το δελφινάκι είναι περίπου ενός έτους (δηλαδή νήπιο), μάλλον θηλυκό, και ζυγίζει 100 κιλά. Είναι γνωστό ότι τα μωρά δελφίνια έχουν μεγάλη εξάρτηση από τη μητέρα τους και παραμένουν κοντά της μέχρι την ηλικία των 3-6 ετών (ανάλογα με το είδος). Στην προηγούμενη φωτογραφία, διακρίνονται τα τραύματα στο ρύγχος, που προκλήθηκαν κατά τη σύλληψη. 


Για την θλιβερή μοίρα αυτού του πανέμορφου ζώου, ο Ρικ Ο'Μπάρι έγραψε: 
"Τα "albino"στη φύση αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Διακρίνονται εύκολα και είναι πιο εύκολο στους θηρευτές τους να τα εντοπίσουν και να τα πιάσουν. Χωρίς το χρωματισμό του δέρματος, είναι πιο επιρρεπή σε δερματικά προβλήματα από τον ήλιο. Τα δελφίνια στη φύση, συνήθως δεν υποφέρουν απο ηλιακά εγκαύματα καθώς είναι κάτω από το νερό τον περισσότερο χρόνο. Εντούτοις σε αιχμαλωσία, τα δελφίνια και οι όρκες τείνουν να παραμένουν στην επιφάνεια περισσότερο σε κάποια γωνία της δεξαμενής. Τα ηλιακά εγκαύματα γίνονται μεγάλο πρόβλημα στα δελφίνια σε αιχμαλωσία καθώς και στις φάλαινες. Η/ο Angel δεν αξίζει μια ζωή καταδικασμένη στην αιχμαλωσία. Αποχωρίστηκε βίαια από την μητέρα της/του από την οποία ακόμα εξαρτάται. Η μητέρα θα σφαγιαστεί και θα πωληθεί για το κρέας της ενώ η/ο Angel θα βρίσκεται σε μια δεξαμενή σαν φρικιό προς έκθεση"

Το μωρό δελφινάκι "albino" βρίσκεται σε μια μικρή δεξαμενή χωρίς προστασία απο τον ήλιο.

Πέντε χρόνια μετά το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ  Ο 'ορμος” ( The Cove )  σε σκηνοθεσία του Λούι Ψυχογιού και σενάριο του Μαρκ Μονρόε όπου μια ομάδα ακτιβιστών, με επικεφαλής τον διάσημο εκπαιδευτή δελφινιών Ric O'Barry, εισχωρεί σε έναν όρμο κοντά στην Taiji της Ιαπωνίας για να εκθέσει ένα συγκλονιστικό παράδειγμα κακοποίησης ζώων και ταυτόχρονα μια σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία, δυστυχώς σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η σφαγή αυτών των θαυμάσιων πλασμάτων με τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης συνεχίζεται στο βωμό του κέρδους!

Παρακλουθήστε το βίντεο αφιέρωμα στα δελφίνια του Taiji

Ο Sea Shepherd (Ποιμένας των Θαλασσών) έδωσε στη δημοσιότητα live stream από το σημείο, καθώς διαλογής των δελφινιών που θα πωληθούν σε ενυδρεία και πάρκα ακόμη και προς 200.000 δολάρια το καθένα. Τα υπόλοιπα αναμένεται να θανατωθούν για το κρέας τους μέσα στις επόμενες ώρες.
Σύμφωνα με την οργάνωση τα περισσότερα από 200 ζώα παρέμειναν νηστικά επί τουλάχιστον τρεις ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Δυστυχώς, σήμερα 21 Ιανουαρίου η σφαγή τους άρχισε και ο όρμος βάφεται για άλλη μια φορά κόκκινος
μπορείτε να παρακολουθήσετε τα τραγικα βίντεο στο live stream και στη σελίδα του Ric O'Barry

Για περισσότερες πληροφορίες ανοίξτε τις παρακάτω πηγές
Stop Attica Zoological Park Dolphinarium Athens Greece
astegosdiavatis.blogspot.gr
Sea Shepherd Cove Guardians Page (official)
Ric O'Barry's Dolphin Project
The Cove

Παρακολουθήστε
live stream

Η σφαγή άρχισε
Μερικά απο τα αιτήματα που μπορείτε να υπογράψετε:
The Cove: Sign the Petition to Help Save Japan's Dolphins
Help Save Dolphins From the Japanese Killing Cove
Challenge Japan to END Whale & Dolphin Hunts for Tokyo 2020 Olympics
Kenichiro Sasae, Japanese Ambassador to the US Save the Dolphins From Slaughter and Captivity
Declaration of Rights for Cetaceans: Whales and Dolphins
Japanese Government: Stop the slaughter of dolphins in Taiji
Animals are not Entertainers
Ban Cetacean Captivity in Greece

Ρεπορτάζ από το CNN
΄

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More