Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Μαζεύουν αδέσποτα στην Ξάνθη χωρίς να αναφέρουν που θα οδηγηθούν!

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης καταγγέλλει,σε ανακοίνωσή του τις νέες πρακτικές... στην περισυλλογή αδέσποτων στο Δήμο Ξάνθης καθώς υπήρξαν πληροφορίες για επιχείρηση σκούπα των αδέσποτων σκύλων με… άγνωστο μέλλον! 

Η ανακοίνωση του ΦΟΞ αναφέρει τα εξής:

Λόγω της αδυναμίας του Δήμου Ξάνθης να ελέγξει των αριθμό των αδέσποτων ζώων για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση ‘υπευθυνότητας’ μετά από εντολές του υπεύθυνου αντιδημάρχου Ξάνθης, το συνεργείο αδέσποτων ζώων ξεκίνησε στις 7:00 το απόγευμα!!! την περισυλλογή ζώων στο κέντρο της Ξάνθης και συγκεκριμένα στο χώρο ανάμεσα στη Νομαρχία και το Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης μετά από τηλεφώνημα πολίτη ότι το φορτηγάκι του Δήμου βρίσκεται σε τόσο κεντρικό σημείο της πόλης εκτός ωραρίου, πήγαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και εμπόδισαν το έργο τους.

Όταν ρωτήθηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου για τους λόγους της κίνησης αυτής δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι τους ζητήθηκε να περισυλλέξουν δύο χτυπημένα ζώα.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ Θεοδωρίδης ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαίωσε τους φόβους του ομίλου, λέγοντας ότι ο αριθμός των ζώων στην περιοχή είναι πολύ μεγάλος, ότι υπήρξε καταγγελία υπαλλήλου ο οποίος φοβήθηκε από τον αριθμό τους στο σημείο αυτό και ότι αποφάσισαν να τα “αραιώσουνχωρίς να αναφέρει που θα οδηγούνταν όσα ζώα αιχμαλωτιζόταν.

Μετά τις αστείες δικαιολογίες που εκστομίστηκαν από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης αποφάσισε:
  • Να υπενθυμίσει σε όλους τους υπεύθυνους Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι παράνομες και κακουργηματικές .
  • Να δημοσιοποιήσει το γεγονός σε κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο τοπικό και πανελλήνιο.
  • Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία να συντονίσει περαιτέρω ενέργειες και να επιφυλαχθεί για κάθε νόμιμο μέσο.
  • Να καλέσει όλους τους κατοίκους της Ξάνθης σε συλλογή υπογραφών και διαμαρτυρία για τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Δημοτική αρχή στο ζήτημα των αδέσποτων.
Ζητούμε από τον ίδιο το Δήμαρχο προσωπικά να πάρει θέση.

Τέλος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι από τις 15/11/2013 ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης αντιλαμβανόμενος τον ρόλο που επιβάλλεται να παίζει και θεσμικά, είχε δημοσιοποιήσει επιστολή που κατέγραφε την σοβαρότητα του προβλήματος, αναγνώριζε τις ευθύνες όλων των πλευρών (Δήμου, Φιλόζωων και του συνόλου των πολιτών) και κατέθετε συγκεκριμένους τρόπους για την λύση του σε συνεργασία με το σύνολο των φορέων και του Δήμου συμπεριλαμβανομένου.

Ζητούμε άμεσα ο Δήμος Ξάνθης να διαβουλευτεί με τα σωματεία της πόλης ώστε να δοθεί λύση λαμβάνοντας υπόψη την ευζωία των αδέσποτων αλλά και τις απόψεις του συνόλου των πολιτών


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More