Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Μυτιλήνη: Καταδικαστική απόφαση για τον υπερήλικα δολοφόνο ενός κουταβιού.

Σκότωσε το κουτάβι, αλλά καταδικάστηκε για οπλοχρησία!

Επτά μήνες φυλακή και πρόστιμο!

Την περασμένη Πέμπτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δικάστηκε ο Σ.Κ., ένας υπερήλικας κάτοικος του χωριού Φίλια, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2009 είχε σκοτώσει ένα κουτάβι με το όπλο που παράνομα κατείχε, «για να μη δαγκώσει κάποιον όταν μεγαλώσει»!
Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα της ζωοκτονίας και δήλωσε ότι δε μετανιώνει μόλις πληροφορήθηκε ότι δε θα δικαστεί για αυτό, αφού η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Νόμο 4043/2012 «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις», όλα τα ποινικά αδικήματα για τα οποία απειλείται ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους και έχουν τελεστεί έως 31/12/2011, μπαίνουν στο αρχείο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι υποθέσεις για κακοποίηση ζώων που τελέστηκαν έως τις 31/12/2011 και εκκρεμούν, μπαίνουν στο αρχείο, άρα οι δράστες γλυτώνουν τη δίωξη.

Το δικαστήριο, πάντως, εξάντλησε την αυστηρότητά του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών και 600 ευρώ πρόστιμο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, δικαιώνοντας έστω με αυτό το τρόπο την αδικοχαμένη ψυχούλα.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι το σημερινό νομικό πλαίσιο (Ν. 4039/2012) έχει πολύ αυστηρότερες και μεγαλύτερες ποινές για την κακοποίηση των ζώων, και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να γλυτώσουν λόγω παραγραφής οι μελλοντικοί επίδοξοι δολοφόνοι ζώων.

Πηγή emprosnet.gr
(Με πληροφορίες από το www.zoosos.gr)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More