Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Τα Φαντάσματα του Ασπροπυργου βοήθησαν τον Μάριο να σταθεί ξανά στα πόδια του!

Χάρη στην αγάπη και φροντίδα των Φαντασμάτων του Ασπροπύργου και τη θετική σας σκέψη αλλά και τη βοήθεια σε τροφές και χρήματα, ο Μάριος μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει. 

Τον Μάριο βρήκαν και ανέλαβαν μέλη της φιλοζωικής Φαντάσματα του Ασπρόπυργου πριν από 10 περίπου μέρες. Ήταν πετσί και κόκαλο, μισοπεθαμένος και δεν μπορούσε με τίποτα να σταθεί στα πόδια του.

Η μάχη με την γειτονιά των αγγέλων ήταν μεγάλη! Ο Μάριος ουσιαστικά ήταν με τα 3,5 πόδια προς τα εκεί, άλλα τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου δεν το δέχτηκαν! Πίστεψαν ότι υπήρχε ακόμα μια ευκαιρία να ΖΗΣΕΙ ο Μάριος αξιοπρεπώς το υπόλοιπο της ζωής του!

Έτσι τον μάζεψαν ημιθανή, στις 18/1/2014 κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τους εξόρμησης και τον μετέφεραν αμέσως στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα.

Τα πρώτα ευρήματα ήταν τα εξής:

Λόγω του ότι ο Μάριος δεν μπορούσε να σηκωθεί (προφανώς λόγω ασιτίας) και σε συνδυασμό με τις διάρροιες που είχε, παρουσίασε στο ύψος της λεκάνης πυοδερματίτιδα, δυστυχώς πάνω στις πληγές κάθονταν και μύγες με αποτέλεσμα να έχει μολυνθεί η περιοχή και να να γεμίσει σκουλήκια. Επιπλέον υπήρχε άλλη μια πυοδερματιτιδα στο ύψος του λαιμού του.

Ο ακτινολογικός έλεγχος έδειξε ότι το ένα πίσω πόδι είχε ένα σχετικά παλιό συντριπτικό κάταγμα
στην κνήμη και ότι επίσης μέσα στο στομάχι του υπήρχαν 2 τεράστια κοκκαλα που έχει φάει, τα οποία απαιτούν συνεχόμενο έλεγχο. 

Η γενική αίματος σε σχέση με την εικόνα του ήταν σχετικά καλή. Οι βιοχημικές έδειξαν ότι είναι αρνητικός σε Καλαζάρ, έχει τίτλο 1/800 ερλιχιωση και το συκώτι καθώς και τα νεφρά είναι σε καλή κατάσταση!

Είχε τρομερή όρεξη για φαι, άλλα ακόμα δεν μπορούσε να σηκωθεί από την αδυναμία. Χρειάζεται τροφή υψηλής ενέργειας.

Τώρα πλέον η πληγή στην λεκάνη του Μάριου δείχνει σαφή σημαδια ανάρρωσης. Η όρεξη του για φαΐ συνεχίζει να είναι τρομερή. Μεσώ των κοπράνων βγήκαν και κάποιες πέτρες που φαινόντουσαν στην ακτινογραφία.

Σύντομα θα γίνει νεότερος ακτινολογικος έλεγχος έτσι ώστε να προσδιοριστεί σε πιο σημείο
βρίσκονται τα κοκκαλα που υπήρχαν στο στομάχι του.

Επίσης έχει ξεκινήσει θεραπευτική αγωγή για το ένα μάτι του.

Με βοήθεια κατάφερε να κάνει τα πρώτα του βήματα όπως φαίνεται και στο βίντεο του


Ο Μάριος ακόμα διατηρεί μια φοβία για τους ανθρώπους, αλλά τα παιδιά της κλινικής έχουν δείξει αρκετές φόρες ότι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί.

Η αγάπη και φροντίδα έκαναν και πάλι το θαύμα τους! Το βίντεο τραβήχτηκε λίγες μόνο μέρες μετά την εισαγωγή του στην κλινική. Στη φωτογραφία ο Μάριος οπως ήταν όταν τον περιμάζεψαν οι φιλόζωοι.

Πηγές Άνθρωπος και Σκύλος
Φαντασμάτων του Ασπροπύργου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More