Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος καλό, όλα καλά για το παγιδευμένο σκυλάκι του ΗΣΑΠ

Με χαρά ενημερωθήκαμε για τον αίσιο απεγκλωβισμό του σκύλου που είχε παγιδευτεί στις γραμμές του ΗΣΑΠ  της Κηφισιάς.

Το ιστορικό της περιπέτειας του μικρού έχει ως εξής:

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Κηφισίας ενημερώθηκαν για τον εγκλωβισμένο σκυλάκο στο σταθμό του ΗΣΑΠ και άμεσα, με την βοήθεια του κ. Πάνου Γεωργόπουλου ο οποίος είναι εκπαιδευτής και σπηλαιοδιασώστης της Ε.Σ.Ε, έσπευσαν για τη διάσωσή του.

Στην αρχική προσπάθεια ο σκύλος παρόλο που κούνησε την ουρίτσα του, στο κάλεσμα πήγε φοβισμένος και χώθηκε σε λαγούμι που υπήρχε κάτω από την πλατφόρμα του τρένου, το οποίο έχει διαμπερές άνοιγμα που βγαίνει στην πίσω πλατφόρμα. 
Το άσχημο είναι ότι δεν ήταν δυνατόν να κλείσει το πίσω άνοιγμα για να το παγιδεύσουν, μιας και μόνιμα είναι εκεί παρκαρισμένο τρένο και δε μπορούσαν να έχουν πρόσβαση.

Έτσι επικοινώνησαν με τον σταθμάρχη, ο οποίος ήταν πολύ εξυπηρετικός και στη συνέχεια με τα κεντρικά του ΗΣΑΠ, με τον κο Μακροζωνάρη που φάνηκε γνώστης του θέματος. 
Ο ΗΣΑΠ δεν αδιαφόρησε αλλά επιχείρησε και ο ίδιος με ένα συνεργείο του να το πιάσουν αλλά το σκυλάκι όλο τους έφευγε. Για του λόγου το αληθές έδειξαν και τη "θηλιά" που είχανε αποκτήσει ειδικά για την περίπτωση.
Στη συνέχεια ο κος Γουδάρης έδωσε άδεια να επιχειρήσουν απόψε στο μέρος μιας και κανονίστηκε να μην υπάρχουν τα μηχανήματα καθαρισμού που υπήρχανε χθες και που ήταν η αιτία να τρομάξει το σκυλάκι και δεν θα γίνονταν και οι αναμενόμενες εργασίες συντήρησης για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί με ησυχία το ζωο.
Αφού εστάλη φαξ με τα ονόματα των ανθρώπων που θα επιχειρήσουν επιβεβαιώθηκε η έγκριση της επιχείρησης.

Έτσι απόψε έφτασαν στις 1:15 στο σταθμό με ηρεμιστική ένεση και με θηλιά αλλά δε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τίποτε από όλα αυτά. 
Το σκυλάκι δεν ήταν φοβικό...! Ηταν απλά φοβισμένο... 
Μέσα σε 40" είχε πιαστει και αφέθηκε στην κυριολεξία στα χάδια τους.
Αποψε θα φιλοξενηθεί σε σπίτι και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στο Δικεπάζ για στείρωση εξετάσεις και εμβολιασμό.
Και το όνομα αυτού RISKY για ευνόητους λόγους...

Όλοι απευθύνουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον εργοδηγό βάρδιας και την ηγεσία του ΗΣΑΠ που ασφαλίσαν τις γραμμές, τους 2 εθελοντές δασοπυροσβέστες, τον κο Πάνο Γεωργόπουλο με την ομάδα των σπηλαιολόγων καθώς και τα μέλη της ΦΕΚ (Φιλόζωοι Εθελοντές Κηφισιάς) που στηρίξανε αυτό το εγχείρημα.

Να'στε καλά και μην ξεχνάτε: Ο RISKY θα σας χρειαστεί για να βρει σπιτάκι!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More