Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Σπέρνουν το θάνατο σε Ταυγετο και Πάρνωνα!

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης καταγγέλλει την ανευθυνότητα και την ασυνειδησία ορισμένων, οι οποίοι χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες σπέρνουν το θάνατο σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας και γενικότερα σε όλη την επικράτεια.

Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες από κυάνιο! Κάποιοι οργανωμένα κάθε χρόνο ρίχνουν φόλες. 

Αναρωτηθήκαμε άραγε:
  •  Τι ζημιά κάνουν στην τροφική αλυσίδα της φύσης;
  •  Τι κίνητρο υπάρχει γύρω απ’ αυτούς που ρίχνουν τις φόλες;
  •  Που κατασκευάζονται, ποιοι τις διακινούν και για ποιο σκοπό;
  •  Ποιοι έχουν συμφέρον;

Έχουμε δύο βουνά που κοσμούν την Λακωνία, τον Ταύγετο και τον Πάρνωνα. Δυστυχώς είναι γεμάτα φόλες από κυάνιο. Εκεί πάνω υπάρχει πλέον αλυσιδωτός θάνατος. 

Αυτός ο σκύλος είχε την ατυχία να βρεθεί στον Ταύγετο μαζί με τον ιδιοκτήτη του και εκεί γνώρισε το θάνατο. Σε ένα λεπτό πέθανε. 

Πήγαμε εκεί πάνω και σε μια διαδρομή 1500 μέτρων μαζέψαμε 13 φόλες. Φόλες από κυάνιο! 

Όσο για την αλεπού, προστατεύεται όπως όλα τα άλλα ζώα, διότι είναι πολύ χρήσιμη στη φύση. Ο Νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16 αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η δηλητηρίαση ζώων για οιονδήποτε λόγο.

Παρακαλούμε όπως επέμβει ο Εισαγγελέας, να γίνουν ανακρίσεις, να καθιερωθούν περιπολίες από το Δασαρχείο και την Αστυνομία, και να πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους μηδενός εξαιρουμένου. 

Ας επιτραπεί επιτέλους στον απλό πολίτη, στον περιπατητή, στον εκδρομέα, στην οικογένεια να βγει μια βόλτα στα όμορφα βουνά μας. Ας καταλάβουμε πως η φύση δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ας δοθεί επιτέλους ένα τέλος στη χούντα των ασυνείδητων.

ο Πρόεδρος 
Τσακρακλίδης Γεώργιος

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More