Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Οι γάτες της DisneyLand

Πολλές αδέσποτες και "άγριες" γάτες έχουν εγκατασταθεί στο πάρκο ψυχαγωγίας της Disneyland από όταν άνοιξε το 1955. Η Disney έχει αγκαλιάσει τους φουντωτούς φίλους της ως ένα σημαντικό μέρος των καθημερινών εργασιών του πάρκου.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου έχουν συνεργαστεί με οργανώσεις διάσωσης, για να τρέξει ένα πρόγραμμα "παγίδευσης - στείρωσης - επιστροφής" (trap-neuter-return) ώστε να κρατηθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων γατών υπό έλεγχο. 

«Τις βλέπουμε ως "συνεταίρους", είναι ένα είδος συμβιωτικής σχέσης» δήλωσε η Gina Mayberry. «Οι γάτες έχουν γίνει οι "φυσικοί θηρευτές" που κρατούν τον πληθυσμό των τρωκτικών υπό έλεγχο.»
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότερες γάτες  σπάνια βρίσκονται σε κοινή θέα. Σύμφωνα με ένα άρθρο των LA Times, περίπου 200 γάτες εμφανίζονται στην διάρκεια της νύχτας στο Disneyland Resort, αφού τα πλήθη έχουν πάει στο σπίτι, παραμονεύουν στο πράσινο των πάρκων σε αναζήτηση τρωκτικών.

Με τη βοήθεια από τοπικές οργανώσεις, όπως η FixNation, η Disneyland έχει καθιερώσει μια πολιτική για την ανθρωπιστική, ορθολογική διαχείριση του αριθμού των γατών του θέρετρου.

«Αυτό που κάνουμε είναι να παγιδεύουμε τις γάτες, να τις στειρώνουμε και να βεβαιωθούμε ότι ελέγχεται η υγεία τους, στη συνέχεια τις αφήνουμε πίσω στον τοπικό πληθυσμό», δήλωσε η Mayberry. «Αφού οι γάτες έχουν επιστραφεί στο χώρο του πάρκου, συνεχίζουν να λαμβάνουν φροντίδα.» 

Είναι εκπληκτικά αισιόδοξο να βλέπει κανείς πως ένα τόσο προβεβλημένο θέρετρο φέρεται ανθρωπιστικά σε όλους τους επισκέπτες του, ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι άνθρωποι. Το πρόγραμμα που έχει υιοθετήσει η Disney αποδεικνύει πως κολοσσιαίες επιχειρήσεις και μεγάλες αποικίες γατών μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά στον ίδιο χώρο.

Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η G. Mayberry «Πραγματικά πιστεύω ότι (οι γάτες του πάρκου) μας ωφελούν όπως ωφελούμε και εμείς αυτές.» 

Ακολουθήστε τις γάτες της DisneyLand στο Instagram

πηγή lovemeow

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More