Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Έξι πανέμορφες Ορχιδέες που μοιάζουν με ζωάκια!


Η φύση είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης. Η ποικιλομορφία των σχημάτων και των μορφών που σχηματίζονται μέσα σε αυτή,  πολλές φορές θυμίζει ακόμα και κάποια ζωάκια. 
Δείτε μερικά από τα παρακάτω άνθη Ορχιδέων που πολλοί ίσως ακόμα και να πιστέψουν πως είναι από επεξεργασία photoshop. Και όμως είναι εντελώς πραγματικά!

Η ορχιδέα που μοιάζει με πίθηκο.

 Αυτό το είδος ορχιδέας (Dracula simia), η οποία τόσο εύστοχα ονομάστηκε Monkey Face Orchid, δημιουργήθηκε από την μητέρα φύση. Αυτές οι σπάνιες ορχιδέες μεγαλώνουν στα δάση του Νοτιοανατολικού Εκουαδόρ και Περού σε υψόμετρο 1.000-2.000μ. Από την επιστημονική ονομασία του είδους, το “simia” αναφέρεται στο πρόσωπο του πιθήκου και το “Dracula” αναφέρεται στα δύο μακρά τμήματα που κρέμονται προς τα κάτω, σχεδόν σαν κυνόδοντες. Αυτό που καθιστά αυτό το λουλούδι ακόμη πιο απίθανο είναι ότι μυρίζει ακριβώς όπως ένα ώριμο πορτοκάλι όταν έχει ανθήσει πλήρως!

photo: Melissa, http://jamjarflowers.co.uk
photo: Columbus GV Team
photo via: Funkydowntown.com
photo: http://www.nation.com.pk
Η ορχιδέα που μοιάζει με ιπτάμενη πάπια.

 Η Flying Duck Orchid (Caleana major), είναι μια μικρή ορχιδέα με περίπου 50 εκ. ύψος, η οποία φυτρώνει στην Ανατολική και Νότια Αυστραλία. Είναι ένα ξεχωριστό λουλούδι που μοιάζει εκπληκτικά με μια πάπια σε πτήση! Η φύση δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει!

photo: Michael Prideaux
photoRobert Andrew Price
photogardeningoncloud9.com
photomoloch05

Η ορχιδέα που μοιάζει με μέλισσα.

 Αυτή η απίστευτη ορχιδέα καλείται -μπορείτε να μαντέψετε;- μέλισσα ορχιδέα, Bee Orchid (Ophrys apifera). Μοιάζει με μια θηλυκή μέλισσα που επισκέπτεται ένα λιλά λουλούδι, με τον τρόπο αυτό η ορχιδέα  προσελκύει την προσοχή των αρσενικών μελισσών οι οποίες πιστεύουν πως εκεί όντως βρίσκεται μια θηλυκή του είδους τους. Στην προσπάθεια τους λοιπόν να ζευγαρώσουν, καλύπτονται με τη γύρη της ορχιδέας, την οποία καταλήγουν να μεταφέρουν σε γειτονικές επικονιάζοντας τες. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις καταπληκτικές ορχιδέες διασκορπισμένες σε Αγγλία, Ιρλανδία και Ουαλία

photo: http://kingsdownkent.blogspot.com
photo via: jamjarflowers.co.uk
photo: wildflowersofireland.net

Η Ορχιδέα που μοιάζει με Λευκό πουλί.

 Αυτή η εξαίσια ορχιδέα (Habenaria radiata), καλείται Λευκή Ορχιδέα Ερωδιός επειδή μοιάζει εκπληκτικά με ένα... Λευκό Ερωδιό! Το άνθος της, δίνει την εικόνα ενός πουλιού που ανοίγει τα λευκά φτερά του και ετοιμάζεται να απογειωθεί!

photo via: notoverthehill.com

photonotoverthehill.com
Η ορχιδέα που μοιάζει με περιστέρι.

 Η Ορχιδέα Holy Ghost Orchid (Peristeria elata), μοιάζει σαν να έχει κρυμμένο ένα πλάσμα μέσα της, ένα λευκό περιστέρι! Δεν είναι εκπληκτική εικόνα?

photo via: atheistuniverse.net
photoM.a.h.S
photoSaji Antony
Η ορχιδέα που μοιάζει να έχει κεφάλι πουλιού
(η γνωστή σε όλους μας φαλαίνοψις).

 Ομοίως η Φαλαίνοψις (Phalaenopsis sp.) είναι τόσο εκπληκτική καθώς μοιάζει σαν να έχει μέσα στο άνθος της ένα το κεφάλι ενός μικρού πουλιού που φυλάσσει το νέκταρ. Είναι  τόσο καλοσχηματισμένο που φαίνεται σαν ένα μικρό μωρό πουλί να έπεσε μέσα στο λουλούδι και να κόλλησε εκεί!

photo: Edward Bray
photoShannon
photoTom E.
photoFerneygarciaTwitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More