Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Τραγωδία με 150 δελφίνια που εκβράστηκαν σε ακτή της Ιαπωνίας.

Περίπου 150 δελφίνια (melon-headed whales) εκβράστηκαν την Παρασκευή 10 Απριλίου του 2015 σε ακτή της Hokota, 100 χιλιόμετρα έξω από το Τόκιο, τα οποία στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο νερό.

Κατάφεραν να διασωθούν μόνο 3 δελφίνια τα οποία οδηγήθηκαν σώα πίσω στον ωκεανό.

Οι διασώστες έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να κρατήσουν τα θηλαστικά ενυδατωμένα στην παραλία καθώς και να τα οδηγήσουν ξανά στα ανοιχτά.  Παρά τις προσπάθειες η παλίρροια έσπρωξε τα περισσότερα από αυτά ξανά πίσω στη στεριά με αποτέλεσμα τον θάνατό τους.

Υπάλληλος της ακτοφυλακής δήλωσε: «Βλέπουμε ένα ή δύο φάλαινες στην ξηρά το χρόνο, αλλά είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε αυτό το θέαμα, πάνω από 100 δελφίνια να κείτονται στην άμμο της παραλίας". Πολλά από τα δελφίνια προσπαθούσαν όλοι νύχτα να κινηθούν από την άμμο προς τη θάλασσα, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα και το πρωί ήταν όλα φανερά πιο αδύναμα.

Το είδος δελφινιών, που χαρακτηρίζεται ως φάλαινα melon-headed είναι ένας συνηθισμένος τύπος κητώδους στα ιαπωνικά ύδατα και οι διαστάσεις του κυμαίνονται από δύο έως τρία μέτρα μάκρος. Το 2011, είχαν βρεθεί 50 δελφίνια σε παρόμοια κατάσταση σε γειτονική παραλία της Ιαπωνίας.Πηγή megatv
φωτογραφίες uk.news

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More