Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Τύρναβος: «Ανθρώπινη» λύση για τα αδέσποτα.


Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Τυρνάβου, με παρέμβαση του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, αναφορικά με τα αδέσποτα σκυλιά του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των χωριών του Δήμου. 

Ο κ. Σαρχώσης υπέγραψε σύμφαση με ιδιώτη κτηνίατρο, τον κ. Σταύρο Τσελεπίδη, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του αυξανόμενου αριθμού των αδέσποτων αλλά και να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών έναντι της ζωοανθρωπονόσου λύσσας. 

Ο κτηνίατρος  αναλαμβάνει πλέον την υποχρέωση μετά την περισυλλογή των αδέσποτων από τους εργαζόμενους του δήμου, να τα αποπαρασιτώσει, να τα στειρώσει, να τα εμβολιάσει και να προχωρήσει στη σήμανση και καταγραφή τους στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση του ΥΠΑΑΤ.

Ο κ. Σαρχώσης τόνισε δε, την ανάγκη συνεργασίας των δημοτών και των φιλοζωικών σωματείων της περιοχής, στην προσπάθεια συλλογής των ζώων, καθώς τα αδέσποτα πλησιάζουν εύκολα τους ανθρώπους που τα ταΐζουν. 
Τέλος επισήμανε την υποχρέωση των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να εφαρμόσουν τον Ν4039/12, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον 4235/14  και να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή και ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους, την έκδοση βιβλιαρίου υγείας, να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων τους και να προχωρούν στη στείρωσή τους, όταν δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν έχουν εξασφαλίσει τη διάθεσή τους σε νέους κηδεμόνες.

Πηγή το άρθρο του κ. Κώστα Τσόλα για την eleftheria.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More