Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Ιωάννινα: Ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο δήμος

photo via epiruspost.gr
Δέκα ταΐστρες για αδέσποτα ζώα, εκ των οποίων οι δύο στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και οι υπόλοιπες στην πόλη των Ιωαννίνων, θα τοποθετήσει το Γραφείο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών το προσεχές διάστημα, ενώ προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις και στις Δημοτικές Ενότητες. 

Οι πρώτες ταΐστρες για τ’ αδέσποτα ζώα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ιωαννιτών έφθασαν στο καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων – ΚΑΖΙ και είναι έτοιμες να τοποθετηθούν σε σημεία που ήδη έχουν επιλεγεί, εντός και εκτός της πόλης, ώστε τα ζώα να βρίσκουν τροφή και καθαρό νερό όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012.

Οι δύο από τις δέκα ταΐστρες για τα’ αδέσποτα ζώα θα τοποθετηθούν το προσεχές διάστημα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και οι υπόλοιπες στην πόλη των Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων ANIMAL ACTION με ανακοίνωση του ευχαριστεί τον Δήμο Ιωαννιτών που στηρίζει όπως αναφέρει τη φιλοζωία και είναι δίπλα στους εθελοντές και στις ανάγκες που έχουν τα αδέσποτα ζώα.
«Ευχαριστούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Μπρέχα που αγωνίζεται καθημερινά για την ευζωία των αδέσποτων εντός και εκτός καταφυγίου και που υλοποίησε την πρόταση της κα Ζήκου για την σίτιση των αδέσποτων. Επίσης ευχαριστούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Τσόλη, τον κτηνίατρο Κ. Γιώργο Τσακανίκα, την κα Μαντώ Παπαδάκη, την ΖΩΟΠΙ του πανεπιστημίου, που είναι στην επιτροπή του Δήμου και λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για μια καλύτερη ζωή στα αδεσποτάκια μας».

Η ιδέα κατασκευής και ο σχεδιασμός των ταϊστρών ανήκει στην κα Ντίνα Ζήκου, πτυχιούχο μηχανικό του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία είναι ενεργή φιλόζωος και χάρη στις προσπάθειες της πολλά αδέσποτα ζώα βρήκαν οικογένειες. 
«Πολλά αδέσποτα ζώα που δεν θα ζούσαν τώρα, η Ντίνα Ζήκου τα φρόντιζε μέχρι αργά το βράδυ στο καταφύγιο και κατάφερε να επιβιώσουν. Δεν γνωρίζει από ωράρια και καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους για να σώσει όσα περισσότερα ζώα μπορεί» αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων ANIMAL ACTION.

Στόχος της ενέργειας του δήμου είναι να γίνει εφικτή η ομαλή και χωρίς προβλήματα επανένταξη των αδέσποτων σκύλων που αυτή τη στιγμή παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Καταφύγιο Αδέσποτων καθώς και να συγκεντρωθούν τα αδέσποτα σκυλιά ως επί το πλείστον σε σημεία που δε θα επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων και της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Καταφύγιο Αδέσποτων Μπάμπης Μπρέχας, τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι ταΐστρες έχουν επιλεγεί προσεκτικά, με κύριο στόχο να υπάρχει διαχείριση των αδέσποτων ζώων και να απομακρυνθούν από σημεία όπως για παράδειγμα τα εστιατόρια και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Μπρέχας τόνισε αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και όχι η κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτων ζώων που επιλέγουν κάποιοι ασυνείδητοι.

photos via animalplanet.gr,
fb:
Ιστορίες Αδέσποτων
Πηγή

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More